Zoeken naar blusdeken

blusdeken
De voordelen van een blusdeken 101BHV.nl.
Bescherm je handen door de blusdeken een keer om je handen te slaan. Leg de blusdeken over de pan en zorg dat er geen zuurstof bij de brand kan komen. Vouw de blusdeken om de pan. Laat de blusdeken liggen. Ga niet stiekem kijken of de brand uit is. Er komt dan zuurstof bij en kan de brand weer aanwakkeren. Breng later de pan met de blusdeken er nog op naar buiten. Heeft de brand even geduurd met hoge vlammen en stond de afzuigkap aan? Laat voor de zekerheid de brandweer komen. Deze kunnen met een warmtebeeldcamera kijken of de brand niet omhoog is gegaan. Nog even op een rijtje. Trek het uit de koker. Sla de bovenkant één keer om je handen om deze te beschermen.
Blusdekens.
De blusdeken zorgt er voor dat er geen zuurstof bij de brand kan komen. De blusdeken moet voldoen aan de norm EN-18691997. Door het snel gebruik van een blusdeken kan erger leed voorkomen worden.FORMATEN BLUSDEKENS. Met uitzondering van de 1.8 m. worden alle blusdekens geleverd in een platte koker. wordt geleverd in een afsluitbare hoes. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! Groot in BHV Brandbeveiliging. Van der Walstrjitte 28. Powered by 1001 ICT. Zoeken op deze website.
Hoe gebruik ik een blusdeken Prevent Brandbeveiliging.
Hoe gebruik ik een blusdeken. July 4th 2011 no comments. Een blusdeken wordt gebruikt voor het doven van kleine branden en brandende personen. Het wordt aangeraden om een blusdeken op te hangen op een plaats waar iedereen hem weet te vinden. Bijvoorbeeld in de keuken. Een goed blusdeken is gemaakt van twee lagen geweven glasvezel stof met een derde binnenlaag van brandvertragende film. Een blusdeken dooft de vlam door het wegnemen van zuurstof. Verwijder de blusdeken niet onnodig uit de verpakking. Door vuil en vocht is de deken minder steriel wanneer deze voor een persoon wordt gebruikt.
NVWA Niet alle blusdekens blussen olie en vetbranden.
Ook laat de steekproef zien dat veel van de onderzochte blusdekens tekortkomingen hebben in de constructie en de gebruiksaanwijzingen. De NVWA adviseert consumenten daarom bij aanschaf van een blusdeken voor gebruik in de keuken goed op te letten of deze geschikt is voor het blussen van olie of vetbranden. Ga niet uitsluitend af op de vermelding op de verpakking maar raadpleeg ook de verkoper leverancier of fabrikant. Dit geldt ook voor mensen die al een blusdeken in huis hebben. Gebruik bij twijfel de blusdeken niet in de keuken maar volg de adviezen van de Nederlandse Brandwonden Stichting doof een vlam in de pan door een deksel van je af op de pan te doen. Een brandende pan optillen en bijvoorbeeld buiten zetten is levensgevaarlijk.
Kassa Consumentenprogramma elke zaterdagavond live op 1.
Fusce tempor libero a dolor interdum finibus. Pellentesque sed sollicitudin velit id ultricies mauris. Fusce dapibus est eu tortor aliquet vitae placerat nunc pulvinar. Veel onduidelijkheid over levensgevaarlijke blusdekens. Zaterdag 18 januari 2014. Een blusdeken ligt bij veel mensen in de keuken voor het blussen van een vlam-in-de-pan. Eind december bleek uit onderzoek van de Nieuwe Voedsel en Warenautoriteit dat de meeste blusdekens echter niet goed werken. Sterker nog vier van twaalf dekens vlogen tijdens de steekproef zelf in de brand. Welke dekens zo gevaarlijk kunnen zijn is niet bekend gemaakt. Nu bijna een maand later is het voor consumenten nog steeds onduidelijk welke dekens veilig zijn en welke niet. De NVWA heeft de dekens steeksproefgewijs getest op de EN 1869 norm.
Wat zijn de voordelen van een blusdeken?
Blog Nieuws De 3 voordelen van een blusdeken. De 3 voordelen van een blusdeken. Als men denkt aan het blussen van een brand dan schiet een brandblusser meteen in je hoofd. Maar voor bepaalde situaties zijn brandblussers niet het ideale blusmiddel. Een minder bekend middel om een vur te doven is een blusdeken. Een blusdeken heeft veel voordelen tegenover een brandblusser. Wat is een blusdeken? Een blusdeken is een doek gemaakt van twee lagen geweven glasvezel. Daarnaast heeft het nog een derde binnenlaag gemaakt van brandvertragende film.
Zo gebruik je een blusdeken.
Maar ze kunnen ook gebruikt worden bij kleine brandjes van kleine objecten zoals een tv of frituurpan. In de video ziet u hoe u de blusdeken gebruikt. Bij het gebruik van een blusdeken volgt u onderstaande procedure. Trek de blusdeken uit de houder. Sla de bovenkant van de blusdeken een keer om uw handen om ze te beschermen. Houd de blusdeken hoog en blijf erachter. Dek de brand af met de blusdeken zorg dat er geen lucht meer bij kan komen. Laat de blusdeken enige tijd liggen. Bij het gebruik van een blusdeken om een vloeistofbrand te blussen is het zaak dat de deken minimaal een half uur blijft liggen.
Blusdekens niet altijd veilig 101BHV.nl.
085-79 20 131 info@101BHV.nl. Blusdekens niet altijd veilig. Voor het blussen van een beginnende brand kun je een blusdeken gebruiken. Een blusdeken is een soort doek die je over de brandhaard legt. De brand krijgt geen zuurstof waardoor de brand dooft. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit heeft in 2013 onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de blusdekens. Hieruit is gebleken dat 4 van de 12 blusdekens zelf in brand vliegen. De dienst adviseert mensen die een blusdeken kopen goed op te letten of deze geschikt is voor olie of vetbranden. Een blusdeken hangt vaak in de keuken. Een vlam in de pan kun je ook blussen door een passende deksel op de pan te leggen.
Niet elke blusdeken geschikt voor blussen frituurbrand Nauta BV.
Niet elke blusdeken geschikt voor blussen frituurbrand. Niet alle blusdekens blussen olie en vetbranden zo blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit NVWA. De NVWA adviseert consumenten bij aanschaf van een blusdeken voor gebruik in de keuken dan ook goed op te letten of deze geschikt is voor het blussen van olie of vetbranden. Raadpleeg hiervoor de verkoper leverancier of fabrikant. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit NVWA heeft een behoorlijk aantal brandblusdekens met normnummer EN 1869 onderzocht op het doven van frituurbranden.
Algemene informatie over blusdekens Brandveilig.
Gepubliceerd 4 november 2007 laatst bijgewerkt 4 november 2007. Vuur doven met een blusdeken. Blusdekens hebben als doel de zuurstof toevoer bij een brand te stoppen. Door het bedekken van de brandhaard met een blusdeken kan er geen zuurstof meer bij de brand komen en dooft de brand. Een blusdeken is gemaakt van ontbrandbare of slecht-brandbare stof glasvezel geïmpregneerde wol of ander onbrandbaar materiaal en hangt vaak aan de wand in een rode verpakking. Bij een beginnende brand kan een blusdeken over de brandhaard worden geworpen. Hierbij moet het doek bij de punten worden vastgepakt en om de handen worden gewikkeld.

Contacteer ons