Meer resultaten voor koolmonoxide

koolmonoxide
Koolmonoxide GGD Amsterdam.
Zoeken in GGD Amsterdam. Pad tot huidige pagina. Milieu in en om het huis. De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam Aalsmeer Amstelveen Diemen Ouder-Amstel en Uithoorn. Over de gevaren van koolmonoxide CO in huis. Met informatie over de gevolgen voor de gezondheid en tips wat u zelf kunt doen om koolomonoxide te voorkomen. Op deze pagina Koolmonoxide. Wat betekent dit voor mijn gezondheid? Wat kan ik zelf doen? Wat kan de afdeling Milieu en Gezondheid doen? Koolmonoxide CO ook bekend als kolendamp is een kleur geur en smaakloos gas. Het komt vrij bij verbrandingsprocessen.
Koolstofmonoxide Hoe verklein je het risco?
Actievoorwaarden Onderhoudscontract voorjaar 2016. Home Producten en diensten Onderhoud Zelf onderhouden Koolmonoxide. Koolmonoxide CO ontstaat bij onvolledige verbranding van koolstofhoudende stoffen door een gebrek aan zuurstof. Het is een geur kleur en smaakloos gas waardoor het moeilijk op te merken is. Je kunt genoeg dingen doen om het risico te verkleinen. Je hebt er waarschijnlijk vast weleens wat over gehoord koolmonoxide ook wel koolstofmonoxide genoemd vaak in combinatie met vergiftiging. Door koolmonoxidevergiftiging belanden er jaarlijks tientallen mensen in het ziekenhuis of overlijden er zelfs aan. Koolmonoxide is namelijk een geur kleur en smaakloos gas en zeer giftig voor de mens.
Koolmonoxide CO in huis Vereniging Eigen Huis.
Wees alert op koolmonoxide. Het giftige koolmonoxide CO komt vrij bij onvoldoende verbranding van gas of hout. Wat zijn de kenmerken van koolmonoxide? Wat zijn de oorzaken van koolmonoxidevergiftiging en wat kunt u doen om dit te voorkomen? Koolmonoxide is niet te zien proeven of ruiken. De eerste verschijnselen van een vergiftiging zijn hoofdpijn misselijkheid braken en verwardheid. Wat zijn de oorzaken van koolmonoxidevergiftiging? Een verkeerd geïnstalleerd of kapot gastoestel kachel geiser cv of combiketel.
GGD Haaglanden Koolmonoxide.
Koolmonoxide ook wel CO genoemd is een gas dat u niet kunt zien of ruiken. Maar het is wel gevaarlijk! In een woning kan koolmonoxide vrijkomen bij geisers gaskooktoestellen gaskachels open haarden en CV en HR-ketels. Koolmonoxide ontstaat regelmatig bij geisers zonder afvoer. Bij toestellen met een afvoer is de kans minder groot maar ook bij slecht onderhoud onvoldoende ventilatie en verkeerde aansluiting kan koolmonoxide vrijkomen. Ook komt het in kleine hoeveelheden vrij bij het branden van kaarsen wierook en sigaretten. Koolmonoxide komt na inademing in het bloed terecht.
Over koolmonoxide Koolmonoxidemelder.
KOOLMONOXIDE DE ONZICHTBARE MOORDENAAR. Koolmonoxide ook vaak koolstofmonoxide CO genoemd is een kleurloos smaakloos reukloos en giftig gas dat ontstaat als bijproduct van verbranding van bronnen zoals open haarden kooktoestellen gaskachels en cv-ketels. Daarnaast kunnen andere situaties zorgen voor de aanwezigheid van koolstofmonoxide in een woning zoals gescheurde losgekoppelde verroeste of gecorrodeerde afvoerpijpen of een foutieve installatie van toestellen die fossiele brandstof gebruiken. Koolmonoxide wordt ook wel de onzichtbare moordenaar genoemd omdat het een volledig kleur smaak en reukloos gas is wat inhoudt dat men het niet kan zien proeven of ruiken.
Koolmonoxide Consumentenbond. icon-menu. logo. logo_footer. preds. symbol-afrader. symbol-bestekoop. symbol-besteuittest.
Community Klantenservice Inloggen Maak gratis kennis. Home Energie CV-ketels Gebruikstips. Koolmonoxide is een dodelijk en reukloos gas een sluipend gevaar in ieder huis. Het ontstaat bij oude maar ook bij moderne cv-ketels. Je kunt er wat aan doen om het te voorkomen daarbij is het ook verstandig om koolmonoxidemelders te plaatsen. We testten welke melders betrouwbaar zijn en welke niet. Oorzaak cv-ketel zelfs als deze modern en goed afgesteld is. Open toestellen liefst vervangen. Voldoet niet volledig aan de norm.
Koolmonoxide CO meting.
Koolmonoxide CO meting Koolmonoxide is een giftig kleurloos en reukloos gas dat onder andere ontstaat bij onvolledige verbranding van stoffen die koolstofverbindingen bevatten. Het gas is iets lichter dan lucht. Bekende voorbeelden van aanwezigheid van koolmonoxide zijn uitlaatgassen van auto's en verbranding van aardgas in ketels geisers en kachels in slecht geventileerde ruimtes. Bij inademing van koolmonoxide hecht het gas zich aan de hemoglobine in de rode bloedcellen en verdringt daarbij het zuurstof. Omdat het hechtvermogen van koolmonoxide ongeveer 250x zo groot is als dat van zuurstof treden er al bij lage concentraties vergiftigingsverschijnselen op.
Koolmonoxide vergiftiging symptomen Koolmonoxidemelder.nl.
Koolmonoxide CO komt bij inademing direct in uw longen terecht. Dit reuk en geurloze gas wordt 250 keer sneller opgenomen in uw bloed dan zuurstof. Gevolg is dat uw bloed minder zuurstof kan vervoeren naar alle vitale organen in uw lichaam. Het hart en centrale zenuwstelsel reageert direct bij een verminderde toevoer van zuurstof. Een te hoog CO-niveau is schadelijk voor uw gezondheid of kan zelfs dodelijk zijn. De duur dat men wordt blootgesteld aan koolmonoxide is van invloed op de eventuele gevolgen.
Koolmonoxide GGD Groningen.
Bijvoorbeeld als een ruimte slecht geventileerd is of een gastoestel niet goed is onderhouden. Gaskachels en afvoerloze geisers zijn voorbeelden van gastoestellen waarbij u een verhoogd risico loopt op koolmonoxide vergiftiging. Wat merkt u van koolmonoxide? Koolmonoxide ruikt en proeft u niet. Er zijn wel enkele kleine aanwijzingen dat er te weinig zuurstof is voor de gasverbranding en er dus koolmonoxide vrijkomt. Gasvlammen gaan oranje branden in plaats van blauw. Ze branden hoger dan normaal. Door het vrijkomende vocht beslaan de ramen. Als u gedurende een korte periode een kleine hoeveelheid koolmonoxide inademt ontstaan er meestal geen klachten. Bij blootstelling aan veel koolmonoxide kunnen klachten optreden zoals hoofdpijn misselijkheid duizeligheid slaperigheid hartkloppingen snel ademen braken en verwardheid. U kunt zelfs bewusteloos raken en overlijden.
Het gevaar van koolstofmonoxide CO Feenstra.
Home Onderhoud Koolmonoxide CO. Koolmonoxide CO is een levensgevaarlijk gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van bijvoorbeeld aardgas hout of benzine. Het is vooral zo gevaarlijk omdat het niet te ruiken proeven of zien is. Daarom wordt het ook wel de stille sluipmoordenaar genoemd. Koolmonoxide wordt 250 maal sneller in het bloed wordt opgenomen dan zuurstof. Een kleine hoeveelheid koolmonoxide in de lucht leidt al snel tot bewusteloosheid en zelfs tot de dood als er niet snel wordt ingegrepen. Lees alle weetjes over koolmonoxide terug in onze veelgestelde vragen of download de whitepaper.

Contacteer ons