Op zoek naar koolmonoxide?

koolmonoxide
Koolmonoxide Consumentenbond. icon-menu. logo. logo_footer. preds. symbol-afrader. symbol-bestekoop. symbol-besteuittest.
Community Klantenservice Inloggen Maak gratis kennis. Home Energie CV-ketels Gebruikstips. Koolmonoxide is een dodelijk en reukloos gas een sluipend gevaar in ieder huis. Het ontstaat bij oude maar ook bij moderne cv-ketels. Je kunt er wat aan doen om het te voorkomen daarbij is het ook verstandig om koolmonoxidemelders te plaatsen. We testten welke melders betrouwbaar zijn en welke niet. Je bent niet akkoord gegaan met ons cookiebeleid. Hierdoor kun je op onze website nu geen video's bekijken.
Koolmonoxide CO Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.
Direct naar in deze paginainhoud Direct naar in deze paginazoeken Direct naar in deze paginamenu. U bevindt zich op Home Onderwerpen B Binnenmilieu Verbrandingsproducten Koolmonoxide. Per jaar overlijden in Nederland ongeveer 10 mensen aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging en worden ongeveer 150 mensen in het ziekenhuis opgenomen. Wanneer de koolmonoxidebron tijdig weggehaald wordt kan het lichaam zich meestal weer herstellen. Dit menu-onderdeel kunt u uitklappen Chemische stoffen in huisstof. Dit menu-onderdeel kunt u uitklappen Verbrandingsproducten. Dit menu-onderdeel kunt u uitklappen Koolmonoxide. Dit menu-onderdeel kunt u uitklappen Vocht schimmels en allergenen.
koolmonoxide Vertaling Nederlands-Engels.
Online vertaalwoordenboek. ENkoolmonoxide
Koolmonoxide. Ventileer Controleer Alarmeer Nederlandse Brandwonden Stichting.
Snelle melding van brand. Voorkom dat brand uitbreidt. Facebook Twitter LinkedIn Google. Klik hier voor het advies van de Brandweer over de juiste plaats van een koolmonoxidemelder. Bij koudere weersomstandigheden worden kachels aangezet en sluiten we de ramen. Bij onvoldoende ventilatie neemt de kans op koolmonoxidevergiftiging toe. Wat is een koolmonoxidevergiftiging? Koolmonoxide CO is een zeer giftig gas je proeft en ruikt het niet. Oorzaken van koolmonoxidevergiftiging zijn vaak een combinatie van een defect of slecht onderhouden geiser/cv-installatie/gastoestel en onvoldoende ventilatie. Als er te weinig zuurstof is ontstaat een levensgevaarlijke situatie met kans op vergiftiging.
GGD Haaglanden Koolmonoxide.
Koolmonoxide ook wel CO genoemd is een gas dat u niet kunt zien of ruiken. Maar het is wel gevaarlijk! In een woning kan koolmonoxide vrijkomen bij geisers gaskooktoestellen gaskachels open haarden en CV en HR-ketels. Koolmonoxide ontstaat regelmatig bij geisers zonder afvoer. Bij toestellen met een afvoer is de kans minder groot maar ook bij slecht onderhoud onvoldoende ventilatie en verkeerde aansluiting kan koolmonoxide vrijkomen. Ook komt het in kleine hoeveelheden vrij bij het branden van kaarsen wierook en sigaretten. Koolmonoxide komt na inademing in het bloed terecht.
Koolmonoxide vergiftiging symptomen Koolmonoxidemelder.nl.
Koolmonoxide CO komt bij inademing direct in uw longen terecht. Dit reuk en geurloze gas wordt 250 keer sneller opgenomen in uw bloed dan zuurstof. Gevolg is dat uw bloed minder zuurstof kan vervoeren naar alle vitale organen in uw lichaam. Het hart en centrale zenuwstelsel reageert direct bij een verminderde toevoer van zuurstof. Een te hoog CO-niveau is schadelijk voor uw gezondheid of kan zelfs dodelijk zijn. De duur dat men wordt blootgesteld aan koolmonoxide is van invloed op de eventuele gevolgen.
Koolstofmonoxidevergiftiging Wikipedia.
Neem het voorbehoud bij medische informatie in acht. Raadpleeg bij gezondheidsklachten een arts. Koolstofmonoxidevergiftiging ook wel koolmonoxidevergiftiging of CO-vergiftiging genoemd is een vergiftiging ten gevolge van verhoogde concentraties koolstofmonoxide in het bloed. Koolmonoxide is een kleur en reukloos giftig gas dat lichter is dan lucht. In het bloed hecht het zich aan het zuurstoftransport-eiwit hemoglobine in rode bloedcellen waarbij het zuurstofgas O 2 verdringt. Het vermogen van koolstofmonoxide om zich vast te hechten op dit eiwit is circa 240 keer zo groot als dat van zuurstof. Dat betekent dat zelfs bij een geringe concentratie van koolstofmonoxide in de lucht relatief veel koolstofmonoxide in het bloed terecht kan komen en er vergiftigingsverschijnselen kunnen optreden. Jaarlijks vallen er in Nederland en Belgiƫ doden door koolstofmonoxidevergiftiging.
Koolmonoxide CO meting.
Koolmonoxide CO meting Koolmonoxide is een giftig kleurloos en reukloos gas dat onder andere ontstaat bij onvolledige verbranding van stoffen die koolstofverbindingen bevatten. Het gas is iets lichter dan lucht. Bekende voorbeelden van aanwezigheid van koolmonoxide zijn uitlaatgassen van auto's en verbranding van aardgas in ketels geisers en kachels in slecht geventileerde ruimtes. Bij inademing van koolmonoxide hecht het gas zich aan de hemoglobine in de rode bloedcellen en verdringt daarbij het zuurstof. Omdat het hechtvermogen van koolmonoxide ongeveer 250x zo groot is als dat van zuurstof treden er al bij lage concentraties vergiftigingsverschijnselen op.
Koolmonoxide.
Hygiƫne Inspectie Milieu /. Koolmonoxide ook wel CO genoemd is een gas dat u niet kunt zien of ruiken. Maar het is wel gevaarlijk. Waar komt koolmonoxide vandaan? Koolmonoxide ontstaat bij onvolledige verbranding van bijvoorbeeld olie gas en hout. Onvolledige verbranding treedt op als er te weinig aanvoer van zuurstof is. Dit kan het geval zijn in een slecht geventileerde ruimte of bij slecht onderhouden of verkeerd aangesloten gasgestookte toestellen. Welke apparaten kunnen koolmonoxide in huis veroorzaken? Afvoerloze geiser gasfornuis/-oven afvoerloze kachel op petroleum butagas of gel.
GGD Rotterdam-Rijnmond Koolmonoxide in woningen.
Werken in de hitte. Informatie voor vrijwilligers en mantelzorgers. Maatregelen voor kwetsbare groepen. Gezond omgaan met winterkou. Ventileren koolmonoxide en luchtvochtigheid. Koolmonoxide CO is een gas dat kan vrijkomen bij de verbranding van bijvoorbeeld aardgas hout en kolen. Dit betekent dat koolmonoxide kan ontstaan bij het gebruik van gas en verbrandingtoestellen zoals een geiser kachel of open haard. Het gevaar van koolmonoxide is dat je het gas niet ruikt proeft en ziet waardoor je niet door hebt dat het er is. Daarom wordt koolmonoxide ook wel een sluipmoordenaar genoemd. Welke apparaten kunnen voor koolmonoxide zorgen. De grootste koolmonoxidebron in huis is de keukengeiser zonder afvoer naar buiten.

Contacteer ons